Qui diu que el govern català no desafia Madrid?

El govern de la Generalitat apareix davant l’opinió pública sovint com a hoste de les invulnerables directrius polítiques del govern central. Quan una llei de rang superior publicada al BOE  no agrada però convé treure’n rèdit polític,  no es dubta en començar mediàtiques guerres de trinxeres, avantposant recursos a tort i a dret al tribunal Suprem, al Constitucional, a La Haya…

Ara bé,  si la llei en qüestió no té gaire ‘punch’ electoralista ni tampoc pot ser aprofitada per a fer  xup-xup al sofreigit nacionalista, el govern no té gaire manies per legislar lo que li vingui de gust. 

Sense fer massa esforç,  he trobat un exemple d’aquest tipus de  notícia. Resulta que la Generalitat legislarà a favor que els alcaldes catalans cobrin més que els de la resta de l’estat, tot saltant-se el topall que l’administració central havia fixat als seus pressupostos. Quina generositat!!! Un altre autoregalet per als “compis” que, per descomptat, també repercutirà en la contribució d’aquests sous al sosteniment dels partits. 

Bé, però no penseu malament, eh? La Generalitat també vetlla per l’austeritat pressupostària i, donant exemple a la resta de l’estat, es salta a la torera una disposició del BOE per restringir a un sol dia els tres que allí s’estipulen per a contingències mèdiques (declaració de baixa) dels treballadors públics. A efectes pràctics, la “Gene” descomptarà el 50% de la nòmina dels treballadors públics a partir del primer dia d’absència per motius de salut, mentre el BOE estableix que s’hauria d’esperar al tercer dia.

Per cert, l’enllaç que dono és del facebook perquè -“increïblement”- no hi hagut cap ressenya d’aquesta col·lissió legal a cap mitjà de comunicació.

I ara, si no us sap greu, podeu jugar al joc que a ells tan els agrada: “¡La, la, la, la, no sento res! ¡Cataluuuuuunya triomfaaaaant tornarà tariroriro…!”

Anuncios

Etiquetas: , , , , , , ,

4 responses to “Qui diu que el govern català no desafia Madrid?”

 1. Balbí says :

  Veig que aquest article no l’has escrit en castellà! Remordiments?

 2. zaska says :

  Con la inpunidad del caso Pallerols ya se ve que en politica en este pais todo vale, dentro de poco le van a dar una medalla als tio este y todo.

 3. minosabe says :

  Jaume, sempre va bé escriure en llengua vernàcula per a criticar una mica els d’aquí. Així no et poden catalogar com mesetario. De totes maneres, és una crítica a ambdós bàndols, perquè al final la sensació de partit de tennis amb trampes legals pels dos costats és la que queda.
  Zaska, el caso Pallarols es uno más de los que se conocen, pero estoy por apostar que son muchos más los desconocidos que los que salen a la luz pública.

 4. aficionatsalssenders says :

  Ostia! (perdó per la paraulota) no tenia notícia d’aquesta mesura tan, tan, tan… mmm no sé com descriure-la, oportuna? significativa? autodestructiva?
  Els podriem posar tots al mateix sac… i ben lligat!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: